Sos winegret:
Wymieszaj 1 łyżeczkę miodu, 1 łyżeczkę musztardy, 4 łyżki oliwy, 2 łyżeczki octu białego. Dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.

Sałatka:
Pomidorki 20 szt pokrój na ćwiartki, szparagi każdą sztukę przekrój na 8 kawałków.

Przygotuj mix sałat. Wymieszaj ze szparagami i pomidorami i polej sosem winegret.
Camembert – panierowanie:
Do pierwszej miseczki włóż: 20g mąki.
Do drugiej miseczki włóż: 2 jajka, za pomocą widelca roztrzep żółtka i białka na jednolitą masę.
Do trzeciej miseczki włóż: 10g pistacji bez łupinek (zmiksowanych lub bardzo drobno pokrojonych), 1 łyżkę mielonych migdałów, 50g bułki tartej. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Ser camembert pokrój na 8 części.

Każdy kawałek sera obtocz po kolei w mące, otrzep dobrze z nadmiaru. Następnie obtocz ser dokładnie w roztrzepanym jajku, używając do tej czynności dwóch widelców. Kolejno obtocz ser w zawartości ostatniej trzeciej miseczki w panierce. Możesz zrobić drugą warstwę panierki. Kawałki sera musza być dobrze obklejone panierką. Do garnka wlej olej nagrzej dobrze do około 180 stopni C. Wrzuć ser i smaż z jednej i drugiej strony na rumiany kolor.

Ser wyłóż na gotową sałatkę. Najlepiej smakuje świeżo zrobiona sałatka z jeszcze ciepłym serkiem.
Jeśli musisz odłożyć na później to włóż serki do naczynia żaroodpornego, wyłożonego ręcznikiem papierowym i ustaw temp. na 80 stopni na kilka minut. Serki utrzymają wtedy temperaturę i będą ciepłe.