Ciasto migdałowe

aga

Czas przygotowania

Czas obróbki term. 40 min

Ilość porcji 10

Podgląd wydruku
Wydrukuj przepis
Zamknij
  • Czas obróbki term. 40 min
  • Ilość porcji 10

420g po upieczeniu przy składnikach jak niżej

Składniki

  • 200 g mąka migdałowa
  • 140 g maślanka
  • 50 g mlej
  • 50 g ksylitol
  • 1 szt. jajko
  • 3 g proszek do pieczenia
  • 10 g skórka z startej cytryny, lub łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie

  • Mokre składniki (maślanka, olej, jajko) zmieszaj razem do uzyskania jednolitej masy.
    Do miski wsyp ksylitol, mąkę, startą skórkę cytryny i sok oraz proszek do pieczenia i wszystko razem wymieszaj.
    Piekarnik włącz na 180 stopni
    Ciasto wlej do formy wyłożonej papierem.
    Piecz około 40 minut. Najlepiej pod koniec pieczenia sprawdź patyczkiem czy ciasto jest już suche w środku.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Następny przepis