Babeczki z krem i owocami
Małe babeczki pyszne z lekkim kremem mascarpone. Użyłam gotowych spodów, ale można też zrobić z kruchego ciasta. Bardzo smaczne, idealne na jeden kęs.
Najlepiej będą smakowały ze świeżymi owocami i galaretką, można też dodać kawałki czekolady. Przed nałożeniem kremu możesz dodać na spód odrobine ulubionego dżemu lub konfitury. Babeczki już gotowe możesz polać tężejącą galaretką, będą smaczniejsze a do tego dłużej zachowają ładny wygląd.
Owoce do babeczek możesz przygotować wcześniej, pokrój je w kawałki.
Galaretka do babeczek: galaretkę rozpuść w 400 ml wody.
Odstaw do lodówki na 2h.
Gdy dobrze stężeje polowe pokrój w kostkę, resztę podgrzej bardzo króciutko i użyj do polania gotowych babeczek.
- Czas
- Opis
- Zdjęcie
- Składniki
- Wykonanie
- Uwagi
- Wartości odżywcze
- Czas przygotowania 10 min
- Czas obróbki term. 5 min
- Łączny czas 12 godz.
- Ilość porcji 24 szt.
Idealny krem do babeczek, sprawdzi się też jako masa do placka. Jest smaczny, delikatny z wyczuwalną nuta wanilii, lekko słodki.
Składniki
Serek mascarpone
Wykonanie
Notes
Jeśli nie schłodzisz składników minimum 12 godzin przed rozpoczęciem ubijania kremu lub niepotrzebne zbyt długo będziesz ubijać krem – możesz doprowadzić do jego zwarzenia


