Krem mascarpone

aga

Czas przygotowania 10 min

Czas obróbki term. 5 min

Ilość porcji 24 szt.

Podgląd wydruku
Wydrukuj przepis
Zamknij

Krem mascarpone

  • Czas przygotowania 10 min
  • Czas obróbki term. 5 min
  • Łączny czas 12 godz.
  • Ilość porcji 24 szt.

Idealny krem do babeczek, sprawdzi się też jako masa do placka. Jest smaczny, delikatny z wyczuwalną nuta wanilii, lekko słodki.

Składniki

Serek mascarpone

  • 125 g Serek mascarpone, schłodzony
  • 250 g śmietanka kremówka, schłodzona
  • 1,5 łyżki cukier puder
  • 1 szt. laska wanilii, opcjonalnie,

Wykonanie

  • Śmietankę i serek mascarpone umieść w lodówce na minimum 12 godzin.
    Dobrze też, jeśli schodzisz misę do ubijania przed ubijaniem
    Wszystkie składniki umieść w misie miksera.
    Ubijaj (końcówka miksera do ubijania białek) do otrzymania gęstego kremu.

Notes

Jeśli nie schłodzisz składników minimum 12 godzin przed rozpoczęciem ubijania kremu lub niepotrzebne zbyt długo będziesz ubijać krem – możesz doprowadzić do jego zwarzenia

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

The maximum upload file size: 32 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Poprzedni przepis Następny przepis