
Ciasto migdałowe o niskim IG
Ciasto migdałowe jest pyszne, lekkie a co najważniejsze szybkie w wykonaniu i smakuje znakomicie. Lubię takie ciasta a do tego jest zdrowsze od tradycyjnych, bo z niskim indexem glikemicznym.
Głównym jego składnikiem jest mąka migdałowa o IG 25, idealnie sprawdzi się dla kobiet będących na diecie cukrzycowej, sama sprawdziłam i robiłam je wielokrotnie. Ciasto migdałowe ratowało mnie, gdy miałam ochotę na coś pysznego do kawy.
Możecie się sami przekonać, bo naprawdę to jest ciasto, które samo się robi w tzw. międzyczasie a do tego jest fit gdyż mąka migdałowa to nic innego jak zmielone migdały.

- Czas
- Opis
- Zdjęcie
- Składniki
- Wykonanie
- Uwagi
- Wartości odżywcze
- Czas obróbki term. 40 min
- Ilość porcji 10
420g po upieczeniu przy składnikach jak niżej
Składniki

1 Komentarze
Agnieszka
3 stycznia 2023 at 08:20
Ciasto zrobione 🙂
Nareszcie coś dobrego do kawy na diecie. Zamiast maślanki której nie miałam dałam mały jogurt brzoskwiniowy i wyszło pychaaaa 🍰☕😁