
Raffaello – ciasto kokosowe bez pieczenia
Ciasto kokosowe Raffaello to smaczne kremowe ciasto, nie za słodkie i bardzo łatwe do wykonania. Ciasto nietypowe i łączy w sobie słone krakersy z kremem kokosowym, to ciekawe połączenie zaskakuje smakiem. Dla wielbicieli słodszych przekąsek jest bardzo łatwo zmienić jego smak. Zamień krakersy na herbatniki lub biszkopty i ciesz się nowym smakiem . Ciasto najsmaczniejsze po 3-4 godzinach w lodówce, krem zgęstnieje a krakersy nasiąkną masą.
To taki przekładaniec z krakersów i masy z dodatkiem wiórków kokosowych. Jest nieskomplikowane i nie wymaga dużego nakładu pracy. Jedyna trudność to ułożenie masy na krakersach. Polecam zatem szczególnie tym osobom, które boją się piec ciast i poszukują dobrych ciast bez pieczenia.

- Czas
- Opis
- Zdjęcie
- Składniki
- Wykonanie
- Uwagi
- Wartości odżywcze
- Czas przygotowania 30 min
- Czas obróbki term. 10 min
- Łączny czas 3 godz.
Ciasto kokosowe bez pieczenia na krakersach, herbatnikach lub biszkoptach.
Składniki

Wykonanie:
Uwagi:
wybierając krakersy zwróć uwagę aby nie były zbyt słone, lub wypróbuj wersję tego ciasta zamieniając krakersy na herbatniki lub biszkopty. Robiąc ciało zabrakło mi krakersów, kupiłam za małą paczkę bo 175g i dopełniłam biszkoptami co okazało się bardzo dobrym i smacznym rozwiązaniem. Mojej rodzinie nawet bardziej smakowała właśnie taka odsłona tego pysznego ciasta z biszkoptami.